Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Објављен други број Еуроказа - часописа Канцеларије за европске интеграције

Објављено: 02.08.2018. 16:58 Аутор: КЕИ
У другом броју Еуроказа, часописа Канцеларије за европске интеграције потрудили смо се да пружимо преглед интересантних догађаја и грађане информишемо о активностима из процеса европске интеграције Црне Горе.

За друго издање Еуроказа говорио је европски комесар за проширење Јоханес Хан, који је оцијенио досадашњи напредак Црне Горе и подсјетио на предстојеће изазове. Главни преговарач Александар Дрљевић говорио је о темпу приступања Црне Горе ЕУ, представио формирану Канцеларију за европске интеграције и појаснио шта грађани од тог новог модела координације могу да очекују.

У Еуроказу прочитајте и шта је Црној Гори донијело бугарско предсједавање Савјетом ЕУ, а шта ће донијети предсједавање Аустрије, о чему су говорили амбасадори тих земаља у Подгорици, Младен Червењаков и Ана Јанковић.

Читајте и о Извјештају Европске комисије, недавно отвореном поглављу 17, предностима ЕУ чланства за пољопривреднике и црногорске студенте, али и о томе колико је ЕУ кроз претприступне фондове до сада помогла нашој држави и који су програми подршке актуелни. О измијењеним условима у којима Црна Гора преговара са Европском унијом у односу на државе које су раније приступиле ЕУ говорили су представници цивилног сектора, осврнувши се на њихову улогу у наредној фази преговора.

Часопис Еуроказ је објављен у оквиру пројекта “ЕУ4МЕ” који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.

Еуроказ можете преузети овдје.

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ
СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?