Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић покровитељ омажа Љубу Шеваљевићу

Цијенећи значај и јединствену вриједност интерпретације црногорских изворних пјесама, са задовољством смо прихватили иницијативу да предсједник Владе буде покровитељ догађаја под називом „Ниђе небо није плаво као изнад Црне Горе“. 

Познати стихови пјесме већ су ушли у колективно сјећење Црногораца захваљујући непоновљивом гласу Љуба Шеваљевића који је кроз пјесму и музику славио љепоту и вриједности Црне Горе. 
Вечерас, десет година од његове смрти, прилика је да истакнемо његове заслуге у афирмацији црногорске изворне музике, њене народне музичке баштине, и културне традиције.

Педесетак композиција које је Љубо изводио остаће упамћене као трајно музичко и културно насљеђе и дио идентитета Црне Горе. Његов глас, таленат и љубав према црногорској народној пјесми дали су печат трајања његовом укупном стваралаштву у којем данас уживају све генерације грађана Црне Горе. 

Одајући још једном поштовање Љубу Шеваљевићу, али и другим ствараоцима који су неуморно проносили славу црногорског мелоса, у име Кабинета предсједника Владе захваљујемо Организационом одбору и свима који су својим присуством исказали пијатет према интерпретаторима наше народне музике.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?