Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на отварању Хотела Цхеди на Луштици: Ово је побједа визије над опструкцијом и незнањем

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је вечерас са свечаног отварања Хотела Цхеди на Луштици да пројекат Луштица Баy, који су од почетка пратила снажна противљења са свих страна, представља потврду визије над опструкцијом и незнањем, додао да Влада наставља подршку пројектима који унапређују Црну Гору те да то очекује и од општина и поручио да је валоризација наших аеродрома приоритет свих приоритета.

„Ово је прилика да се сви подсјетимо колико је било отпора када су Влада и тадашњи премјер Ђукановић покренули ову инвестицију са овим кредибилним партнером Луштица крајем 2013. године. Били су снажни и са свих страна. Дакле ноћас свједочимо и побједи визије над опструкцијом и незнањем али и храбрости инвеститора и његовој вјери и љубави према Црној Гори. На овом дијелу полуострва није било комуналне, саобраћајне нити друге инфраструктуре, што овај пројекат чини једином греенфиелд инвестицијом у Црној Гори“ – рекао је премијер Душко Марковић обраћајући се окупљенима на свечаности отварања Хотела Цхеди – другог хотел тог бренда у Европи и првог на Балкану.

Премијер је рекао да свједочимо да је инвеститор бринуо о свим детаљима:

„Хотел је амбијентално уклопљен у окружење, користили су се најбољи материјали у изградњи, а што је посебно важно и што га чини још једним примјером имплементације наше политике у области туризма. За снабдијевање намирницама ангажовани су локални произвођачи чиме ће економски ефекти његовог рада бити осјетни за становнике Луштице“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је истакао да је у хотелу отворено 171 ново радно мјесто на којима су више од 77% запослених црногорски држављани.

„Увјерен сам да ће овај проценат у наредном периоду бити све већи имајући у виду да је све више младих људи у Црној Гори заинтересовано за послове у сектору туризма. Овај податак је значајнији имајући у виду чињеницу да смо само отварањем хотела високе категорије од почетка ове туристичке сезоне истрајно на путу реализације нашег обећања о отварању више од 1.000 нових радних мјеста у сектору хотелијерства. Ови успјеси су потврда исправности стратешке Владине политике у области туризма и на најбољи начин демонстрирају црногорској и међународној јавности јединствени значај који ова привредна грана има за економски развој Црне Горе“ – поручио је предсједник Марковић.

Премијер је рекао да планирана инвестиција од 1,1 милијарди еура чини овај пројекат највећим туристичким пројектом у Црној Гори, једним од највећих и најзначајнијих у држави уопште, а што је такође важно и једним од највећих на Медитерану који је најкомпетитивнија туристичка локација на свијету коју је у прошлој години посјетило готово 267 милиона туриста.

„Реализација овог пројекта, уз друге значајне пројекте у Црној Гори, је потврда наше конкурентности као дестинације што ми, као предсједнику Владе, даје оптимизам да истрајемо у реализацији ових пројеката који већ представљају нове симболе нашег туризма и значајно оснажују нашу позицију на глобалној туристичкој мапи“ – поручио је предсједник Владе Душко Марковић вечерас на отварању хотела Цхеди на Луштици.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Предсједник Владе је подсјетио да је Црна Гора 2006. имала само два хотела категорије са пет звјездица, док их је данас шеснаест.

„Да бих вам приближио успјехе који се остварују дозволите да подсјетим да смо само у посљедња два мјесеца добили 3 хотела са 5*, а до краја сезоне очекујемо да још два почну са радом. Овим се потврђује наше снажно опредјељење да стварамо услове за развој нових хотелских капацитета високе категорије и тиме даље унапређујемо туристичку понуду. Зато је приоритет Владе и надлежних ресора да и даље радимо на јачању конкурентности Црне Горе као инвестиционе дестинације, остварујемо комуникацију са инвеститорима који имају финансијског капацитета и међународни кредибилитет да у партнерском односу стварамо нову вриједност у Црној Гори и нове прилике за наше грађане“ – казао је предсједник Владе.
Премијер је закључио поруком да ће Влада Црне Горе, као и до сада, наставити да пружа подршку реализацији свих пројеката који унапређују Црну Гору као туристичку дестинацију.

„То очекујемо како од општина тако и од свих актера у друштвеном и јавном животу наше државе“ – рекао је премијер Душко Марковић на свечаном отварању Хотела Цхеди на Луштици.

   
Текст обраћања предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића на свечаности отварања Хотела Цхеди, Луштица Баy (wорд и пдф)
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
   
   
   
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?