Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић ненајављено на још четири градилишта у Мк и БП: Оштро упозорење због кашнења у појединим пројектима на Сјеверу

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић обишао је данас ненадано више градилишта у Сјеверном региону и том приликом је изразио задовољство пројектима који се развијају у складу са планом, али је изрекао озбиљна упозорења у вези са пројектима на којима је установио кашњења и проблеме.

„Овдје смо на траси прве и друге дионице пута у Бистрици у вези са пројектом Ђаловића Пећине. Овдје радове изводи Страбаг са својим подизвођачима. Имао сам прилику да се увјерим да радови добро иду и да је читав пројекат Ђаловића пећине садржајан и добро обухваћен, и како сада ствари стоје, из ове перспективе, вјерујем да ћемо у року завршити све започете активности“ – рекао је премијер Душко Марковић у Бистрици на градилишту новог пута ка Ђаловића пећини. Додао је да посебно важним сматра то што се већ сада ради на саобраћајници од Јадранске магистрале до Бистрице тако да ће цијела дионица бити квалитетна.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Са пуним задовољством дијелим утисак о ономе што сам затекао на лицу мјеста“ – рекао је Премијер у Бистрици.

Говорећи о радовима са мојковачке стране Бјеласице, предсједник Владе је рекао да је обишао радове на путу ка Катуну Жарски и да је оним што је видио незадовољан.

„Радови тамо не иду задовољавајућом динамиком. Постоје озбиљни проблеми који су изгледа узроковани у самим фазама припреме пројекта – у фазама пројектовања, ревизије и надзора“ – рекао је премијер додајући да ће се овим стањем посебно позабавити.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Што се тиче радова на путу на бјелопољској страни Бјеласице, на путу ка Цмиљачи, премиијер Душко Марковић је изразио задовољство виђеним рекавши да су расписани тендери и да су одабрани добављачи и уговорени послови за цио пројекат – и да на том пројекту динамика задовољава.

Премијер је рекао да је долазећи у Бистрицу свратио и до градилишта моста преко Лима који треба да повеже Сутиван и Његњево, а за који је камен-темељац поставио премијер почетком ове године.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Нијесам задовољан, овдје ћемо морати да урадимо много више него што је урађено до сада. Имаћемо разговоре преко надлежног министарства и дирекције са извођачем и са одговорним људима у дирекцији. Морамо одговорити обавези коју смо преузели да грађане и ђаке са овог простора не доводимо у непријатну ситуацију“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Премијер је рекао да ће наставити да прати динамику ових пројеката важних за Сјеверни регион.

„Нећемо одустати од наше намјере да се државни новац троши на квалитетан и одговоран начин, и да се промјене виде на терену“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?