Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Туризам у фокусу сарадње Црне Горе и Кине

Објављено: 30.08.2018. 21:07 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић састао се данас са новим амбасадором Народне републике Кине у Црној Гори, Њ.Е. Лиу Ђином (Лиу Јин). Овом приликом, саговорници су изразили задовољство односом и економском сарадњом између двије државе, али и истакли да постоје нове прилике за унапређење.

Амбасадор Лиу нагласио је да све више кинеских туриста посјећује Црну Гору и да су визне олакшице које је Црна Гора увела веома значајне за раст посјета из Кине. Такође, он је истакао да очекује наставак позитивног тренда и повећање интересовања кинеских туриста за Црну Гору. Министар Радуловић је изјавио да се у Црној Гори предано ради на унапређењу квалитета искуства туриста, као и на прилагођавању понуда преференцијама кинеских туриста, који ове напоре већ препознају. Он је навео да је за црногорски туризам значајно што Кинези доста путују током периода ван сезоне и да треба даље радити на новим понудама у овом периоду.

Поводом министарске конференције „Насљеђе будућности“ чији је Министарство одрживог развоја и туризма домаћин, а која се одржава под окриљем Механизма сарадње Кине и земаља централне и источне Европе „16+1“, амбасадор Лиу је најавио да ће истој присуствовати кинески министар заштите животне средине. Такође, Лиу је нагласио да ће кинеска амбасада и институције задужене за иницијативу „16+1“ дати безрезервну подршку организацији ове конференције која се одржава од 19. до 21. септембра у Подгорици. Министар Радуловић је истакао да је конференција одлична прилика за размјену искустава у области заштите животне средине и управљања отпадом и да очекује да ће то бити само почетак сарадње са НР Кином у овој области.

Саговорници су закључили састанак најавом блиске сарадње и узајамне подршке у областима обостраног интересовања.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?