Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за учешће на 7. годишњем форуму Стратегије Европске уније за Дунавски регион

Објављено: 01.09.2018. 23:17 Аутор: КЕИ
Канцеларија за европске интеграције најављује одржавање Седмог годишњег форума Стратегије Европске уније за Дунавски регион (ЕУСДР) 18-19. октобра 2018. у Софији, који организује Република Бугарска, као предсједавајућа ЕУСДР, у сарадњи с Европском комисијом.

Фокус овогодишњег издања Форума, под називом ,,Култура и туризам као покретачи раста у Дунавском региону”, јесте развој туризма као предуслов економског раста и територијалне кохезије, уз осврт на области заштите културног и историјског насљеђа, нових технологија и дигитализације у сектору туризма, безбједности у туризму, као и саобраћаја и мобилности.

С обзиром на значај тема за цијели Дунавски регион, Заједнички истраживачки центар Европске комисије, у оквиру Иницијативе за проширење и интеграцију, нуди могућност плаћеног путовања и смјештаја кандидатима из Црне Горе, у зависности од расположивих средстава, а у односу на сљедеће критеријуме:

- научна и професионална достигнућа (посебно у области културе, туризма, нових технологија и дигитализације у туризму, безбједности у туризму, повезивања транспортних мрежа и мобилности, регионалног и макрорегионалног раста);
- број и квалитет научних и стручних публикација;
- број и квалитет пројеката и активности (који се односе на Дунавски макрорегион), у којима је подносилац пријаве учествовао или и даље учествује.

Заинтересовани кандидати своје пријаве могу послати најкасније до 6. септембра 2018. на ЈРЦ-СУППОРТ-ЕУСДР-18@ец.еуропа.еу.

Пријава треба да садржи:
- биографију (на не више од двије странице);
- мотивационо писмо које укључује листу научних и стручних публикација;
- листу пројеката и активности (у вези са Дунавским макрорегионом) на којима је кандидат радио или у којима тренутно учествује.

За учешће на форуму потребно је регистровати се до 17. октобра 2018, на страници хттпс://www.7данубе-форум-софиа.еу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?