Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио у опроштајну посјету амбасадора СР Њемачке: Добри односи двију држава унапријеђени садржајним састанком са канцеларком Меркел

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
                     
     
Предсједник Владе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету амбасадора СР Њемачке Ханса Гинтера Матерна.

На састанку је оцијењено да су добри билатерални односи двију држава додатно унапријеђени током мандата амбасадора Матерна што је потврђено и недавном званичном посјетом премијера Марковића Њемачкој и садржајним разговорима са савезном канцеларком Ангелом Меркел.

Премијер је поновио опредјељење да се односи са СР Њемачком додатно развијају у стратешком правцу, чему ће, поред савезништва у оквиру НАТО-а, допринијети и партнерство у оквиру приступања Европском унији, као и реализација конкретних активности у правцу њемачке експертске помоћи Црној Гори што је договорено током званичне посјете Берлину.

Информишући амбасадора о досадашњим резултатима владиних приоритетних политика предсједник Марковић је посебно истакао важност коју Влада Црне Горе придаје снажењу економске сарадње са СР Њемачком.

„Унаприједили смо и поправили и пословну климу што је резултирало све већим интересовањем њемачких компанија за Црну Гору“ – рекао је на састанку премијер Душко Марковић.

Предсједник Марковић се захвалио Њемачкој на свој досадашњој подршци Црној Гори, и укупном разумијевању важности европске будућности региона. Указавши на значај коју наша земља придаје Берлинском процесу премијер Душко Марковић је указао на то да је Црна Гора држава која је испунила све обавезе преузете у оквиру Берлинског процеса.

Амбасадор Матерн се захвалио премијеру Марковићу на одличној сарадњи посебно указавши на чињеницу да је СР Њемачка, увијек давала подршку европским интеграцијама Црне Горе као и да стриктни критеријуми и захтјеви према земљама-кандидатима за улазак у Европску унију представљају подстицај и прилику за снажење партнерства.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?