Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: На бази остварених резултата очекујемо подршку европских партнера за бржи напредак ка чланству у ЕУ

Објављено: 06.09.2018. 02:05 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošćuЦрна Гора спроводи опсежне реформе и испуњава потребне услове на бази којих очекује подршку европских партнера за отварање преосталих преговарачких поглавља, закључење преговора у више области и бржи укупан напредак ка чланству у ЕУ, саопштио је потпредсједник Владе Зоран Пажин на састанцима са европским комесарима за проширење Јоханесом Ханом и унутрашње тржиште Елжбјетом Бјенковском.

Потпредсједник Пажин је предводио делегацију Владе Црне Горе која се састала данас у Бриселу са високим представницима Европске комисије ради презентације остварених резултата у правцу окончања процеса отварања преговарачких поглавља и успјешног закључења преговарачког процеса са ЕУ у више области, укључујући преговарачко поглавље 5 – Јавне набавке.

Комесари Хан и Бјенковска упознати су да је у завршној фази израда законских текстова о јавним набавкама, приватно-јавном партнерству и концесијама, као услова за достизање европских стандарда и успјешно окончање преговора са ЕУ у области јавних набавки.

Нагласивши велики значај наведених закона за функционалност и транспарентност јавних служби, ефикасно коришћење јавних ресурса и укупан економски развој државе, потпредсједник Пажин је позвао европске партнере да својим ажурним коментарима на нацрте законских текстова допринесу њиховој пуној усклађености са највишим европским стандардима.

„Спремни смо да у пуној мјери уважимо све сугестије Европске комисије које ће унаприједити наше законодавство у овим важним областима и помоћи држави да пружа квалитетније услуге грађанима и привреди. На бази остварених резултата очекујемо подршку европских партнера не само за затварање овог преговарачког поглавља, већ и за бржи укупан напредак ка чланству у Европској унији,“ саопштио је потпредсједник Пажин. 

На састанку са комесаром Ханом разговарано је и напретку о области владавине права на којем се темељи укупан напредак у преговорима о приступању Црне Горе Европској унији.

У саставу црногорске делегације били су министарка економије Драгица Секулић, државна секретарка у Министарству финансија Нина Вујошевић, главни преговарач Александар Дрљевић и Директор управе за јавне набавке Мерсад Мујевић.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?