Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио Франка Хемскерка: Свјетска банка у потпуности подржава план Владе да наше аеродроме дā у концесију

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
      
Предсједник Владе Душко Марковић примио је Франка Хемскерка, директора у Одбору Свјетске банке и представника Конституенце од тринаест држава међу којима је и Црна Гора.

Упознавши госта са резултатима и економским приоритетима Владе као и са развојним пројектима вриједним више милијарди долара који се тренутно реализују у нашој земљи премијер Марковић је истакао да су неспорно успјешни сви економски параметри као и раст интересовања инвеститора за Црну Гору – резултати који су постигнути захваљујући и подршци Свјетске банке.

„Наши резултати су заједнички успјех. Захаљујући повјерењу Свјетске банке и финансијској подршци од 90 милиона долара у прошлој години поправили смо позицију и кредитни рејтинг земље и остварили кредитне услове боље него икад раније. У Црној Гори постоји много разлога за задовољство партнерством са Свјетском банком“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Франк Хемскерк је исказао пуно подршку Свјетске банке Влади Црне Горе при чему је посебно нагласио подршку Владином моделу валоризације наших аеродрома.

„Управљање аеродромима јавним новцем је веома скупо. Приватно-јавно партнерство је добар модел да се појача промет на аеродромима и да се повећа њихова вриједност, а јавни новац је боље давати за градњу школа, на примјер“ – рекао је извршни директор у Одбору Свјетске банке Франк Хемскерк. Нагласио је да његово искуство као министра туризма Холандије показује да је раст промета на аеродромима један од кључних предуслова снажења туристичких дјелатности и повећања прихода као и доступности земље.

Премијер Марковић се захвалио на подршци Свјетске банке валоризацији наших аеродрома рекавши да су аеродроми један од наших највећих инфраструктурних потенцијала да су сада на ниском нивоу и да већ представљају уско грло за даљи развој.

„Хоћемо то у кратком временском року да промијенимо зато смо се оредијелили да нам партнер буде Интернационална финансијска корпорација (ИФЦ)“ – рекао је премијер додајући да покушај дискредитације експерта којег је ангажовала ова реномирана међународна финансијска организација представља само вид политичке борбе.

„Без обзира на то очекујем успјех валоризације аеродрома и велике бенефите за нашу економију“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић додајући да Влада транспарентношћу, слањем материјала Међународном монетарном фонду и ангажовањем реномиране међународне финансијске организације показује највиши ниво одговорности у реализацији овог пројекта.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?