Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Секулић: Достављене три понуде за изградњу соларне електране на Бриској гори

Služba za odnose s javnošću
Министарство економије, на основу овлашћења Владе је 19. маја ове године расписало Јавни позив за достављање понуда за закуп земљишта у Општини Улцињ на локалитету Бриска гора за потребе изградње соларне електране.

Министарка економије Драгица Секулић након данашње сједнице Владе упознала је јавност са достављеним понудама, након што је рок за поменуте истекао 3. септембра.

Министарка Секулић је поручила да се доспјеле понуде односе на три конзорцијума: Конзорцијум „Фортум и ЕПЦГ” , „ИРЕДЛ” и „Монтесолар” и након што је саопштила које фирме сачињавају поменуте конзорцијуме, нагласила:

„Морам да кажем у име Министарства економије и у име Комисије која је задужена за вредновање понуда да нам чини изузетну част интересовање ових конзорцијума. Ми смо за ова три мјесеца продали једанаест пакета тендерске документације. Без обзира што су три понуде, то је ипак скуп девет различитих домаћих и међународних компанија. Изузетно ме радује што су овако реномиране компаније препознале да је овај пројекат добар, да у њега вриједи улагати и да им се без обзира што нијесу предвиђене субвенције за откуп електричне енергије исплати, чим су показале интересовање“. 

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?