Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић се састао са извршним директором Свјетске банке

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде мр Милутин Симовић састао се данас са делегацијом Свјетске банке, коју је предводио извршни директор у Одбору те институције Франк Хемскерк

На састанку се разговарало о напретку развојних пројеката које Црна Гора реализује са Свјетском банком МИДАС 1 и МИДАС 2, размјени идеја у оквиру Владиних напора ка смањењу незапослености и повећању учешћа становништва на тржишту рада, као и о правцима будуће сарадње. 

Потпредсједник Симовић је упознао директора Хемскерка са резултатима које Црна Гора постиже у реализацији економске политике и процесу фискалне консолидације и нагласио значај добре комуникације са Свјетском банком у тим процесима. 

Директор Хемскерк је изразио задовољство досадашњом сарадњом и изразио спремност Свјетске банке да дефинише даље правце подршке Свјетске банке остваривању развојних циљева Црне Горе, у складу са планираним повећањем буџета Свјетске банке у наредном периоду. Франк Хемскерк је посебно нагласио да је пројекат МИДАС који се реализује у Црној Гори препознат као веома успјешан и да је дао очекиване резултате.

На бази успјешних искустава пројекта МИДАС 1, исказано је међусобно повјерење у успјешну реализацију новог веома амбициозног МИДАС 2 пројекта, који ће дати нови подстицај пољопривредним произвођачима и развоју пољопривреде у Црној Гори.

Такође, договорено је да се интензивира комуникација о пројекту подстицаја запошљавања, као најважнијег социо-економског изазова који има највиши приоритет у Владиној економској политици.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?