Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Улагањем у модернизацију правосуђа до ефикасније заштите права грађана и бољег пословног амбијента

Објављено: 10.09.2018. 17:03 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Унапређујући ефикасност правосуђа кроз примјену напредних информационих технологија обезбјеђујемо чвршће гаранције једнаких права за све грађане и стварамо поуздан правни ослонац за нашу пословну заједницу, нагласио је потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин на састанку са сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори Фионом Меклуни и амбасадором Краљевине Норвершке Арне Санес Бјорнстадом.

Потпредсједник Пажин, амбасадор Бјорнстад и стална представница УНДП у Црној Гори Меклуни потписали су данас Споразум о заједничком финансирању пројекта „Унапређење ефикасности правосуђа - Примјена ИКТ у правосуђу“.

„Захваљујемо се партнерима из Амбасаде Краљевине Норвешке и УНДП-а на подршци овом значајном пројекту. Данашњим потписивањем Споразума о заједничком финансирању обезбјеђујемо значајно улагање у модернизацију правосудне мреже, које ће олакшати приступ правди за црногорске грађане, повећати ефикасност у борби против криминала и унаприједити правну сигурност и пословни амбијент за наше привреднике и инвеститоре“, саопштио је потпредсједник.

„Један од главних циљева помоц́и Норвешке Црној Гори је развој владавине права и стабилности. Ово је наставак дугорочне сарадње између Норвешке и Црне Горе који подржава реформски програм Црне Горе у јачању ефикасности правосудног система“, рекао је амбасадор Бјорнстад.

„Још од 2004. године, УНДП и Министарство правде блиско сарађују у области реформе правосуђа, укључујући и уз финансијску подршку Краљевине Норвешке. Овај пројекат ће допринијети јачању повјерења грађана у правосудни систем, заштиту људских права и слобода. Ово је од посебног значаја за даљи напредак у ЕУ интеграцијама, а уједно и пут ка остварењу Циљева одрживог развоја до 2030. године,“ истакла је стална представница УНДП, гђа Фиона Меклуни.

Укупна вриједност пројекта је 1,32 мил еура. Влада Црне Горе обезбиједила је 535,600 еура, док су преостала средстава обезбијеђена од стране УНДП Црна Гора, кроз донаторску подршку Амбасаде Краљевине Норвешке. 

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?