Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Холандија очекује да наставак реформи доведе Црну Гору до пуноправног чланства у Европској унији

Објављено: 12.09.2018. 22:35 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
   

Транскрипт изјаве потпредсједника Владе Зорана Пажина на крају дводневне посјете Краљевини Холандији.пдф

На свим састанцима са високим холандским званичницима чуо сам ријечи охрабрења и подршке за реформе које је Црна Гора остварила, као и очекивања да ће нас наставак реформи које спроводимо довести до пуноправног чланства у Европској унији, саопштио је потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин на крају дводневне званичне посјете Краљевини Холандији.

Разговарајући са холандским посланицима, члановима парламентарних одбора за европске послове и безбједност, Потпредсједник је представио конкретне резултате које Црна Гора остварује у борби против организованог криминала и корупције, оцјењујући да наведени резултати снаже темеље правде и безбједности у Црној Гори и ширем региону и препоручују нашу земљу за брже приступање ЕУ.

Указао је да је црногорско тужилаштво, само у овој години до данас, имало у раду пријаве против 716 особа због кривичних дјела корупције и против 115 особа због организованог криминала. Подсјетио је, такође, и на недавне запљене више тона наркотика и полицијске акције којима је спријечен већи број најтежих кривичних дјела из области организованог криминала.

Приликом сусрета са савјетником холандског премијера Мајклом Стибеом, потпредсједник Пажин је захвалио на истрајној подршци холандске владе политици проширења и напретку Црне Горе ка чланству у ЕУ, указујући да је веома важно да буде задржан принцип регате, односно принцип напретка заснованог на појединачним заслугама држава кандидата.

Потпредсједник је саопштио својим саговорницима да, на бази остварених резултата, Црна Гора очекује подршку Холандије за бржи напредак у предстојећој одлучујућој фази процеса приступања Европској унији, оцјењујући да је подршка чланству Црне Горе у ЕУ најбољи подстицај политици афирмације европских вриједности, мира и просперитета у ширем региону Западног Балкана. Потпредсједник Владе је закључио званичну посјету Краљевини Холандији учешћем на Специјалном догађају поводом обиљежавања 125 година од Хашке конференције за међународно приватно право.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?