Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић: Одлазак Благоја Церовића губитак за црногорску научну и културну заједницу

Предсједник Владе Душко Марковић изразио је у име Владе и у своје име саучешће породици професора Благоја Церовића наводећи да је његова смрт губитак за црногорску научну и културну заједницу.

„Одлазак Благоја Церовића је губитак за црногорску научну и културну заједницу. Благоје Церовић припада плејади стваралаца чији рад је обиљежио цијелу једну епоху друштвеног и политичког живота Црне Горе, чијој идентитетској и културној самобитности је дао посебан допринос“ – наводи се у телеграму саучешћа.

Предсједник Владе наводи у да ће професор Церовић бити упамћен и као популарни градоначелник Никшића који је свом граду осигурао привредну, културну и спортску особеност важног урбаног центра и да је једнако упечатљиво доприносио и изградњи Филозофског факултета, везујући га за регионалне и шире научне центре, стављајући ову универзитетску јединицу у сами врх црногорске научне заједнице.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?