Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

„Мишљење“ Венецијске комисије о којем говори СПЦ не постоји

Тврдња представника Српске православне цркве да је Влада Црне Горе сакрила од грађана наводно мишљење Венецијанске комисије о Нацрту закона о слободи вјероисповјести апсолутна је неистина.

Дрскост и несумњива зла намјера са којима је ова лажна оптужба пласирана у јавност још једном показују на шта су све спремни поједини званичници СПЦ са циљем задржавања нелегитимних привилегија и прихода од узурпиране државне имовине Црне Горе.

Серији непочинстава, која не приличе представницима ниједне вјерске заједнице, званичници СПЦ придружили су и ову параполитичку интригу, подмећући јавности фалсификат мишљења Венецијанске комисије о Нацрту закона о слободи вјероисповијести.

Истина је да мишљење Венецијанске комисије, не само да није достављено Влади Црне Горе, већ није никада ни сачињено. Исфабриковани документ о којем говоре поједини представници СПЦ је, дакле, обичан фалсификат.

Влада Црне Горе ће, без обзира на ову прљаву кампању започету неоснованим тврдњама патријарха СПЦ Иринеја који је Црну Гору упоредио са НДХ, истрајати на заштити државних интереса, уз пуно поштовање слободе вјероисповијести и једнакости свих вјерских заједница у грађанској Црној Гори.

Венецијанска комисија је саопштила да не постоји њено било какво мишљење о Нацрту закона о вјероисповијести. ЛИНК: хттп://www.венице.цое.инт/wебформс/евентс/?ид=2644

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?