Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић честитао Јеврејима Јом кипур: ЦГ остаје посвећена очувању и поштовању различитости као особености која подстиче наш укупни напредак

Предсједник Владе Душко Марковић честитао је у име Владе и у лично име Јеврејима у Црној Гори дан помирења – Јом кипур поручивши да су разумијевање за другачије, и афирмисање праштања и пријатељства, универзалне поруке овог великог празника, а да је способност да праштају привилегија оних чија вјера надјачава сва искушења и изазове.

„Увјерен сам да ће предстојећи благи дани Јом кипура надахнути вјернике да и својим будућим дјеловањем снаже међусобни склад, просперитет својих породица и своје државе. Црна Гора ће, као заједничка кућа многобројних вјера и нација, остати посвећена очувању и поштовању различитости као особености која подстиче укупни напредак за добро свих наших грађана“ – наводи се у честитки предсједника Владе Душка Марковића упућеној предсједнику Јеврејске заједнице Црне Горе Ђорђу Раичевићу.

Честитајући празник премијер је још једном одао почаст претходном предсједнику Јеврејске заједнице Јаши Алфандарију наводећи да је он својим дјеловањем и односом доприносио нашој заједничкој кући – Црној Гори.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?