Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер примио новог амбасадора Македоније: Пуна подршка Црне Горе политици за коју је требало и визије и храбрости

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић примио је у наступну посјету амбасадора Републике Македоније у Црној Гори Михајла Трпкоског.

Констатовано је да су односи двију пријатељских држава изузетно квалитетни и садржајни те да Црна Гора и Република Македонија дијеле исте европске и евроатлантске вриједности те да обје земље виде будућност у ЕУ и НАТО-у.

Предсједник Марковић је поновио пуну подршку Црне Горе постигнутом Споразуму о имену оцијенивши да више од деценије у нашем региону није било тако мудре и храбре визионарске одлуке попут договора премијерā Зорана Заева и Алексиса Ципраса.

„Вјерујем да ће Македонија успјети у политици за коју је требало и визије и храбрости“ – рекао је предсједник Марковић поновивши да је Црна Гора спремна да подијели сва своја искуства из европске и евроатлантске интеграције.

Амбасадор Трпкоски је уручио предсједнику Марковићу личне поздраве премијера Заева и изразио задовољство пријемом и атмосфером у нашој земљи.

Премијер Марковић и амбасадор Трпкоски оцијенили су да постоји простор за снажнију економску сарадњу Црне Горе и Македоније и то првенствено у областима туризма и производње хране.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?