Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио у наступну посјету амбасадора Неђешија: Захвалност Мађарској на подршци остваривању приоритета интеграције ЦГ у ЕУ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић примио је у наступну посјету амбасадора Мађарске у Црној Гори Јожефа Неђешија (Нéгyеси Јóзсеф).

Пожељевши добродошлицу амбасадору предсједник Владе је изразио очекивање да ће његову мисију обиљежити даљи развој квалитетних билатералних односа Црне Горе и Мађарске утемељених за вријеме мандата претходног амбасадора Кристијана Поше.

Премијер се захвалио Мађарској на континуираној подршци Црној Гори у процесу наших европских и евроатлантских интеграција нагласивши да успјешан наставак процеса интеграције Црне Горе у Европску унију наш приоритет којем ћемо у наредном периоду још интензивније бити посвећени.

Предсједник Владе Црне Горе и амбасадор Мађарске констатовали су да обје државе виде могућност продубљења економске сарадње и то прије свега у областима туризма, енергетике и пољопривреде, нарочито производње хране. У том смислу премијер Марковић је прихватио предлог за почетак рада на формулисању оквирног међудржавног споразума Црне Горе и Мађарске о сарадњи.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?