Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Милутин Симовић отворио у Будви сајмове грађевинарства, воде и енергетике

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
                   
     
    
      
          
                                    
Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем мр Милутин Симовић отворио је данас на Јадранском сајму у Будви јубиларни 40. Сајам грађевинарства, 13. Сајам Воде-водоводно-санитарне технологије и 6. Сајам енергетике. Земља партнер сајма је Народна Република Кина.

Потпредсједник Симовић је захвалио министру заштите животне средине Народне Републике Кине Ли Ганђијеу на посјети Црној Гори, и на подршци коју је Влада Народне Републике Кине пружила како би се Кина на овом Сајму презентовала као Земља партнер и као земља са којом Црна Гора има традиционалне пријатељске односе.ж

Учешће излагача из 18 земаља представља потврду атрактивности црногорског грађевинског сектора, укупне привреде и инвестиционих потенцијала Црне Горе, казао је потпредсједник Симовић.

„Континуирани трендови раста активности у грађевинарству јасно показују постојање све већег интересовања домаћих и страних инвеститора за тржиште Црне Горе и потврђују да Владини напори за унапређење пословног амбијента доносе конкретне резултате у правцу одржања динамичног економског раста, отварања нових радних мјеста и унапређења квалитета живота грађана“, нагласио је потпредсједник Симовић.

Потпредсједник Владе је истакао посебно задовољство због чињенице да је носилац презентације Народне Републике Кине на овогодишњем Сајму, кинеска компанија ЦРБЦ, наш партнер и главни извођач радова на пројекту изградње прве дионице аутопута Бар – Бољаре. Пројекат градње аутопута значајно је допринио расту црногорске економије, који је у прошлој години био један од највећих у Европи. Свакако, најзначајнији позитивни економски ефекти изградње аутопута очекују се његовим завршетком и повезивањем са кључним европским саобраћајним коридорима, тржиштима и емитивним туристичким зонама.

„Ефикаснијим и савременијим путним повезивањем учинићемо Црну Гору саобраћајним, логистичким и трговинским хабом у Југоисточној Европи, и значајно унаприједити саобраћајну безбједност и сигурност, смањити број саобраћајних незгода и увећати удобност путовања. Аутопут ће допринијети да наша економија још снажније крене правцем нашег интеграционог пута – у Европу!“, нагласио је потпредсједник Симовић.
      
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
       
Потврда да је Влада Црне Горе на добром путу, истакао је потпредсједник Симовић, су и извјештаји релевантних међународних институција и организација, прије свих Међународног монетарног фонда, који је у овој години, години интензивних радова на првој дионици и планирања градње наредних, констатовао да црногорска економија има добар учинак, да се финансијски сектор унапређује, да напори Владе Црне Горе у процесу фискалног прилагођавања доносе резултате, да су стабилизовани макроекономски изгледи.

Потпредсједник Симовић је казао да Црна Гора и организацијом оваквих међународних манифестација, потврђује да је њена економија и привреда отворена за глобано тржиште, да се подстиче конкурентска борба и тржишна утакмица, која ствара квалитет и доприноси развоју.

„Нијесмо заговорници протекционизма и затварања, већ отворености и партнерства, што најбоље потврђују инвеститори из 113 земаља који послују у Црној Гори“, казао је потпредсједник Симовић и свим учесницима Сајма пожелио пуно успјеха.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?