Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Објављен други позив за подношење предлога пројеката у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору 2014-2020

Објављено: 19.09.2018. 19:30 Аутор: КЕИ
Канцеларија за европске интеграције, као црногорско национално тијело Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору, обавјештава заинтересовану јавност и потенцијалне кориснике да је Управљачко тијело - Агенција за регионални развој Републике Хрватске, објавило Други позив за подношење предлога пројеката у оквиру овог програма европске територијалне сарадње.

Предлози пројеката се достављају путем електронског мониторинг система (еМС) до 20. децембра 2018. у 12:00х у оквиру четири приоритетне осе програма:

ПО1 - Побољшање квалитета услуга у јавном здравству и сектору социјалне заштите;
ПО2 - Заштита животне средине и природе, побољшање превенције ризика и промовисање одрживе енергије и енергетске ефикасности;
ПО3 - Допринос развоју туризма и очувања културног и природног насљеђа;
ПО4 - Јачање конкурентности и развој пословног амбијента у програмском подручју
.

Средства опредијељена за Други позив износе 25,9 милиона еура, од чега је 22,5 милиона еура допринос ЕУ, а 3,3 милиона еура национално кофинансирање.

Апликациони пакет и више информација о Другом позиву можете наћи на линку: хттп://www.интеррег-хр-ба-ме2014-2020.еу/2нд-цалл-фор-пропосалс/

У циљу пружања детаљних информација и практичних савјета за припрему и подношење предлога пројекта у оквиру Другог позива, Управљачко тијело, у сарадњи с националним тијелима и особљем Заједничког секретаријата, организује седам информативних дана, и то према сљедећем распореду:

• 27. ИX 2018. у Бијељини,
• 28. ИX 2018. у Плетерници,
• 2. X 2018. у Никшићу,
• 4. X 2018. у Тивту,
• 10. X 2018. у Солину,
• 11. X 2018. у Ливну, и
• 12. X 2018. у Бихаћу.


Такође, за све заинтересоване потенцијалне апликанте ће се у октобру и новембру 2018. организовати и три пројектне клинике, те радионица на тему енергетске ефикасности у оквиру специфичног циља 2.2. Промовисање коришћења одрживе енергије и енергетске ефикасности. Током ових догађаја потенцијални апликанти ће имати прилику да добију савјете и препоруке, као и све остале релевантне информације за припрему предлога пројеката.

Детаљније информације о предстојећим активностима ће се редовно објављивати на званичној интернет страни програма: хттп://www.интеррег-хр-ба-ме2014-2020.еу/.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?