Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заштитница имовинско-правих интереса ЦГ одговорила Шеховићу и Храповићу: Физичка лица по Закону немају право да траже мишљење Заштитника, одговор би излазио из надлежности

Заштитница имовинско-правних интереса Црне Горе Драгана Ђурановић обавијестила је министре просвјете и здравља Дамира Шеховића и Кенана Храповића да по закону као физичка лица немају право да траже мишљење од Заштитника нити Заштитник по закону може давати мишљења физичким лицима јер би тиме изашао из својих надлежности, те да стога Заштитник имовинско-правних интереса не може дати тражено мишљење на Нацрт концесионог акта и уговора о давању концесије на Аеродроме Црне Горе.

„...Указујемо да је Законом о државној имовини ('Сл. Лист ЦГ' бр. 21/09, 40/11), (члан 53) дјелокруг рада Заштитника имовинско-правних интереса Црне Горе, процесног карактера, одређен положајем законског заступника правног лица који пред судовима и другим државним органима заступа Црну Гору, њене органе и јавне службе чији је оснивач Држава, а немају својство правног лица, док је одредбом члана 56 наведеног Закона прописано да је 'Заштитник дужан да органима чија имовиснка права интресе заступа на њихов захтјев да правно мишљење у вези са закључењем уговора и мишљење о другим имовинско-правним питањима'.

Како се ради о нормама чије су диспозиције јасно одређене, посебнио императивне норме из члана 56 цитираног закона (а које норме треба цитирати и тумачити онако како гласе), полазећи од јасно дефинисаног положаја и надлежности Заштитника имовинско-правних интереса Црне Горе, Ваш захтјев се не може третирати у смислу претходно цитиране норме, односно поступање по том истом излазило би из оквира надлежности заштитника, јер сте односни захтјев поднијели као физичко лице, а из цитиране императивне норме јасно произилази да Заштитник не даје правна мишљења по захтјевима физичких лица“ – стоји у одговорима које је заштитница имовинско-правних интереса Црне Горе Драгана Ђурановић доставла подносиоцима захтјева Дамиру Шеховићу и Кенану Храповићу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?