Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дрљевић – Иконен: Црна Гора спремна за затварање одређених поглавља

Објављено: 20.09.2018. 21:30 Аутор: КЕИ
Црна Гора ће наставити да испуњава преузете обавезе у оквиру преговора са Европском унијом, и спремна је да затвори одређена поглавља, саопштио је главни преговарач Александар Дрљевић на састанку са финским амбасадором Пертијем Иконеном.

Главни преговарач је информисао амбасадора о напретку у преговорима, истакавши да су сва мјерила за отварање поглавља 8 – Конкуренција испуњена, као и да Црна Гора ради на добијању сагласности свих држава чланица ЕУ за отварање преговарачког поглавља 27 – Животна средина.

„Црна Гора је одрадила огроман дио посла и очекујемо вредновање наших напора и резултата. Свјесни смо и да ће помаци у поглављима 23 и 24 диктирати свеукупан напредак, због чега смо фокусирани на одржавање предстојећег Пододбора за правду, слободу и безбједност, на ком ћемо, заједно са колегама из Европске комисије, размотрити досадашње учинке, нарочито на плану борбе против организованог криминала и корупције, али и разговарати о предстојећим изазовима и обавезам“, рекао је Дрљевић.

KEI

Амбасадор Иконен је истакао задовољство укупним односима и квалитетом сарадње двије државе у области европске интеграције, подсјетивши на уговорени твининг пројекат укупне вриједности 950.000 еура, чија реализација треба да почне до краја године, а који се односи на подршку управљању људским ресурсима у јавном сектору.

Упознао је Дрљевића са радом Финске на дефинисању кључних питања током предсједавања Савјетом ЕУ у другој половини наредне године, наводећи да ће Западни Балкан задржати високу позицију и на финској листи приоритета током предсједавања.

Амбасадор је похвалио конструктивну улогу Црне Горе у повезивању региона, а заједнички је оцијењено да је сарадња држава на Западном Балкану неопходна за успјешно кретање региона према ЕУ.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕУ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕУ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?