Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио у наступну посјету амбасадора Вебера: уз партнерство и подршку Њемачке, поред чланства у НАТО-у, бићемо и у ЕУ

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

               
         
Предсједник Владе Душко Марковић примио је у наступну посјету амбасадора СР Њемачке у Црној Гори др Роберта Хајнриха Вебера (Хеинрицх Wебер).

Честитајући амбасадору Веберу на новој дужности премијер му је пожелио добродошлицу у Црни Гору и у име Владе у своје име поновио захвалност СР Њемачкој на подршци нашој земљи у процесу европских интеграција и током интеграције у НАТО.

„За вријеме Вашег претходника, амбасадора [Ханса Гинтера] Матерна, Црна Гора је ушла у НАТО. Вјерујем да ће у Вашем мандату Црна Гора постати пуноправна чланица Европске уније“ – рекао је премијер Марковић поновивши да је, након уласка у НАТО, државни вањскополитички приоритет интеграција у ЕУ.

Саговорници су истакли да је став обје државе да цио регион Западног Балкана има европску перспективу и да у том контексту једини реалан и прихватљив модел интеграције јесте принцип регате односно вредновања сваке државе према сопственим резултатима.

Предсједник Владе је у том контексту оцијенио да подршка СР Њемачке договорена прошлог мјесеца у Берлину са савезном канцеларком Ангелом Меркел кроз конкретну експертску подршку Црној Гори и то у области владавине права представља драгоцјену помоћ у једној од области у којој наша држава за циљ и узор има њемачке стандарде.

Премијер Марковић и амбасадор Вебер сагласили су се да су прошломјесечна званична посјета предсједника Владе Црне Горе СР Њемачкој и његови садржајни званични разговори са савезном канцеларком били веома успјешни, да су показали да двије државе дијеле ставове у кључним питанима од важности за Европу и регион Западног Балкана те да то представља чврсту основу за даље унапређење економске сарадње Црне Горе и СР Њемачке.

На састанку је било ријечи и о темама у вези са стабилношћу региона Западног Балкана и Европе у цјелини.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?