Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

26 милиона еура за други позив Програма прекограничне сарадње Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе

Објављено: 21.09.2018. 20:48 Аутор: КЕИ
Заједнички рад и труд свих структура укључених у спровођење Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору 2014-2020 омогућио је да у претходном периоду имамо успјешне пројекте и добре резултате, истакла је замјеница Главног преговарача и национална ИПА координаторка Ивана Глишевић Ђуровић на конференцији у Требињу.

KEI

Свечана конференција је одржана поводом објаве Другог позива за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег ИПА програма прекограницне сарадње за Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору 2014-2020. Тим поводом је представљен Програм, детаљи другог позива за доставу предлога пројеката, као и пројекат НеурНет као примјер добре праксе из претходног позива.

Глишевић Ђуровић је подсјетила да је прекогранична сарадња између организација и институција из три државе започела у оквиру билатералних прекограничних програма, у финансијској перспективи 2007 -2013, нагласивши да је она резултирала великим бројем квалитетних пројеката.

Истакла је да је за овај трилатерални Програм од почетка спровођења владало велико интересовање, те да је затражена подршка у оквиру Првог позива износила седам пута више у односу на доступна средстава.

KEI

С тим у вези је изразила очекивање да ће и нови Позив за који је опредијељено 26 милиона еура бити успјешан и да ће апликанти поднијети велики број квалитетних пројектних предлога из области здравља и социјалне заштите, заштите животне средине, промоције туризма и културне и природне баштине, те подстицања конкурентности у региону.

Конфренцију је организовала Дирекција за европске интеграције Вијећа министара Босне и Херцеговине, у сарадњи с Канцеларијом за европске интеграције Црне Горе, Министарством регионалног развоја и фондова Еуропске уније и Агенцијом за регионални развој Републике Хрватске, а учествовало је више од 200 учесника и потенцијалних апликаната из Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕУ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕУ - ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?