Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин позвао општине широм Црне Горе да попут Главног града дају подршку рјешавању стамбених питања судија и других запослених у судовима

Објављено: 21.09.2018. 21:55 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  

Фото: Потпредсједник Владе Зоран Пажин положио камен темељац за изградњу станова за судије и судске службенике у Подгорици (26.7 МБ)

Задовољство ми је што смо данас у прилици да озваничимо почетак радова на двије зграде у којима ћемо ријешити стамбене потребе 130 судија и државних службеника и намјештеника запослених у судовима, саопштио је потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин приликом постављања камена темељца за изградњу двије стамбене зграде у Подгорици за судије и друге запослене у судовима.

„Рјешавајући ово витално, екзистенцијално питање ових људи афирмише се и дигнитет професија којима припадају,“ рекао је потпредсједник.

Нагласио је да га посебно радује да се овим пројектом, након дуго времена, рјешавају и стамбене потребе запослених службеника и намјештеника у судовима, додајући да укупан успјех у раду судова у значајној мјери детерминира и квалитетан и професионалан рад ових службеника.

Изразио је захвалност Главном граду, који је исказао разумијевање за ове потребе и уступио земљиште за овај значајан пројекат и инвестицију вриједну 7.1 милион еура.

„Желим да охрабрим и друге општине широм Црне Горе да на овакав начин приступе рјешавању стамбених потреба службеника и намјештеника, а наравно и судија. Велика су очекивања од судова. Судови требају да дају замајац укупним реформама друштва. Судови су ти који нас воде у безбједније и праведније друштво и посве је природно и њихов рад на адекватан начин буде вреднован од истог тога друштва,“ закључио је Потпредсједник.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?