Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Карнеги Холу у Њујорку на концерту наше сопранитскиње Тамаре Рађеновић: Поносни смо на младе, успјешне људе који нас овако представљају у свијету

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић присуствовао је у суботу увече у Карнеги Холу у Њујорку концерту младе црногорске сопранисткиње Тамаре Рађеновић и том приликом јој обећао помоћ Државе у даљој каријери рекавши да је Црна Гора поносна на младе, успјешне људе који нас овако представљају у свијету.

Тамара Рађеновић има 23 године, прошле године је дипломирала соло пјевање на Краљевском колеџу за музику у Лондону који је под патронатом британске краљевске породице. Прва је црногорска умјетница која је наступила у Карнеги холу – једној од најпрестижних концертних дворана у свијету.

Након концерта рекла је Телевизији Црне Горе да је одушевљена и почаствована чињеницом да је њеном дебију у Карнеги холу присуствоао предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Тамара је прошлог мјесеца упутила премијеру писмо којим га је позвала на концерт који се временски поклапа са годишњим засиједањем Генералне скупштине Уједињених нација..

„Уважавајући ваш, сигурна сам, густ распоред у Њујорку, била бих заиста почаствована ако бисте успјели да у њега додате и мој концерт. Иако ће моја каријера, због природе посла, бити углавном интернационална, велики сам патриота и желим да будем амбасадор своје земље. Никада не заборављам своју вољену Црну Гору. Самим тим, нисам могла а да Вас не позовем на концерт“ – написала је у августу Тамара Рађеновић премијеру Душку Марковићу.

Тамара и њени гости, сопранисткиња Мајо Моралес Варас и тенор њујоршке Метрополитан опере Марио Чанг, пјевали су оперске арије уз клавирску пратњу пијанисткиње Каролине Доудл.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?