Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Црна Гора рачуна на подршку Румуније, ускоро спремна за затварање осам поглавља

Објављено: 24.09.2018. 16:49 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  
Црна Гора високо цијени дугогодишње пријатељство Румуније и рачуна на њену подршку током предстојећег румунског предсједавања Европском унијом од јануара наредне године, рекао је потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин на састанку са румунским министром правде Тудорелом Тоадером који борави у званичној посјети Црној Гори.

Потпредсједник Пажин је нагласио да су приоритети Црне Горе да отвори преговоре у преостала два поглавља, из области конкуренције и заштите животне средине, као и да интензивира активности у правцу затварања преговарачких поглавља.

„Цијенимо да смо тренутно спремни да затворимо два поглавља и да ћемо убрзо спровести све унутрашње процедуре и бити спремни за затварање још шест преговарачких поглавља,“ саопштио је Потпредсједник.

Нагласио је, међутим, да се „не живи од отварања и затварања преговарачких поглавља“ и да је права сврха процеса европских интеграција изградња институција које обезбјеђују једнака права и могућности за све грађане и поуздан правни систем за пословну заједницу.

У том контексту, потпредсједник Пажин је изразио захвалност на експертској подршци Румуније у више области, која је допринијела јачању црногорског правног оквира.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?