Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Дармановић за ВОА: ЦГ и САД гаје односе стабилног партнерства

Односи Црне Горе и Сједињених Америчких Држава су односи стабилног партнерства – оцијенио је министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић у изјави датој у Њујорку гдје се налази на засиједању Генералне скупштине Уједињених нација.

„То су односи стабилног партнерства, стабилне сарадње унутар НАТО-а, билатерални односи великог разумијевања и сличних погледа на свјетске проблеме без обзира што се ради о двије земље неједнаке величине и значаја. Ти односи су једнако добри као што су увијеик и били, а ми смо сасвим убијеђени да је члан 5 Уговора о НАТО-у једнако чврст као што је био и раније“ – рекао је министар Дармановић у интрервјуу Гласу Америке упитан да оцијени тренутне односе Црне Горе и САД.

На питање о преговорима Србије и Косова министар Дармановић је рекао да је Црна Гора одувијек снажно подржавала дијалог Србије и Косова, али да је наш став да је, у вези са најавама промјене граница, наш став да је безбједност и стабилност региона примарна.

„Шта може донијети рјешење засновано на размјени територија – то је на Балкану увијек осјетљив посао. То мора бити са гаранцијама да ће Балкан остати стабилан. Охрабрујемо да рише односе, али да сви заједно водимо рачуна о нешто широј архитектури Западноб Балкана да она не би била поремећена“ – рекао је министар Дармановић одговарајући на питање о ставу наше земље о преговорима Србије и Косова.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?