Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић учествовао у раду Блумберговог глобалног бизнис форума

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић учествовао је данас у Њујорку у раду Блумберговог глобалног бизнис форума – догађаја који окупља значајне и утицајне свјетске личности из свијета политике и бизниса.

Скуп је отворио амерички бизнисмен, политичар и филантроп Мајкл Блумберг, који важи за једанаесту особу у свијету по богатству.

На скупу на којем су говорили, међу осталима, садашњи и ранији политички лидери САД, Уједињеног Краљевства, Француске, Канаде, Италије, Норвешке, Шпаније, Јужне Африке, Мексика, Швајцарске, Европске уније и др. као и представници више међународних организација и мултинационалних компанија, било је ријечио о актуелним изазовима у областима свјетске економије и политике.

Фокус овогодишњег Форума су брзе промјене у свим областима које се дешавају са растом свјетске популације, неједнакостима у богатству и изазовима климатских промјена. Теме разговора биле су могућности проналска рјешења у циљу заједничког просперитета и осигуравања одрживог економског развоја. С тим у вези, остваривање партнерства између влада и бизнис заједнице препознато је као фактор од кључног значаја за остваривање заједничких циљева који ће утврдити сљедец́у фазу глобалне економије.

Политички као и бизнис лидери потврдили су на Форуму своју посвећеност Париском споразуму о климатским промјенама и подстакли приватно-јавна партнерства која би требало да допринесу остварењу тог циља.

Форум је био прилика за бројне неформалне разговоре предсједника Марковића са учеснисима скупа – утицајним личностима из свјетске политике и бизниса.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?