Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на састанку Социјалистичке интернационале: У ЦГ више од двије деценије побјеђује политика мултиетничности и мултикултуралности и на то смо поносни

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
      
Предсједник Владе Душко Марковић поручио је у Њујорку на састанку Социјалистичке интернационале да у Црној Гори већ више од двије деценије снажно побјеђује политика која је заснована на вриједностима социјалистичке интернационале – а то су вриједности мира, стабилности, суживота, солидарности и мултиетничког и мултивјерског склада. „На томе је заснована наша дуговјечност и на то смо поносни“ рекао је предсједник Владе на састанку одржаном на маргинама 73. засиједања Генералне скупштине УН.

Премијер је рекао да је захваљујући тим вриједностима Црна Гора прошле године постала чланица НАТО-а и да шест година успјешно преговара са ЕУ о чланству.

Говорећи о глобалним темама премијер је рекао да је данас угрожен мултилатерализам и да су принципи солидарности и заједништва доведени у питање и да данас постоје покушаји да нација буде изнад заједничких вриједности.

„Ми мислимо да у мултилатерализму не мора долазити до сукоба нација и држава него до спајања вриједности и култура које нас повезују. Те вриједности и културе нам дају нови садржај и нове могућности за нас, више слободе за појединца и већу перспективу за наше државе. Зато овдје саопштавам и потврђујем наше опредјељење да мултилатерализам нема алтернативу“ – рекао је премијер Душко Марковић додајући да треба пружити отпор свима који раде супротно и који желе да овај свијет и наше државе учине просторима у којима нема мултиетничког и мултивјерског склада и заједништва и солидарности.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


         


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?