Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић разговарао са нашим исељеницима у САД: мултиетничка и мултинационална дијаспора наше је највеће богатство, није циљ да шаљете новац кући него да покрећете бизнисе у ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је у четвртак увече црногорској дијаспори у Сједињеним Америчким Државама да је она дала велики допринос данашњој Црној Гори, да захваљујући дијаспори данас имамо државу на коју смо поносни и да двоструко више људи поријеклом из Црне Горе живи ван земље и да је мултиетничка и мултивјерска дијаспора највећа снага Црне Горе коју треба искористити не за слање новца у земљу већ за развој и улагања.

„Да није било вас, да није било оних људи уз вас и нас тамо на терену тешко да бисмо данас могли говорити о европској и евроатлантској модерној и европској Црној Гори. Дакле, велико поштовање и хвала за све што сте урадили тада, у најтежим тренуцима и поштовање за оно што сада радите да нашу најљепшу и најбољу кућу уредимо по мјери сваког грађанина Црне Горе. То су била тешка времена. Није била довољна само емоција и љубав према земљи него је била потребна и храброст, предсједник Удружења је то врло скромно рекао, посебно за вас који сте долазили у Црну Гору да подржите обнову њене државности и за ваше породице и пријатеље. Као што знате, то смо урадили на достојанствен начин, на начин који је својствен Црногорцима и њиховој традицији. Обнова наше државности је био један од најљепших догађаја тога времена“ – рекао је предсједник Владе на састанку са црногорским исељеницима коју је у Њујорку организовала Фондација „Гусиње“.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Премијер је поручио нашим исељеницима да данас сви уживамо бенефите тадашње одлуке и визије, да је Црна Гора данас другачија него што је то била 2006, да је у протеклих 12 година наша земља постала чланица НАТО-а и да је на путу да постане чланица Европске уније, да се широм Црне Горе гради, да држава консолидује своје финансије, привлачи стране инвестиције и ужива углед у свијету.

„Фондација Гусиње је најсјајнији примјер како се воли своја земља“ поручио је премијер и позвао дијаспору да се, ако у својим иницијативама не наилази на адекватан одговор локалних власти, што се догађа, обрати Влади.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Није циљ да шаљете новац у домовину већ да се у Црној Гори створи таква клима да људи покрећу бизнисе и да дијаспора улаже новац. ... Ја мислим да ви можете да помогнете Влади да мијењамо приступ. Они су први у обавези да покрећу иницијативе. Морамо да пренесемо одговорност на људе у општинама да доносе планове да креирају идеје и да врше притисак на владу. Ја вам сада кажем: нема пројекта који се донесе из општине који Влада неће подржати“ – поручио је премијер Душко Марковић црногорској дијаспори.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Састанку са представницима наше дијаспоре присуствовали су министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић, шефица Сталне мисије Црне Горе при Уједињеним нацијама, амбасадорка проф. др Милица Пејановић Ђуришић, конзул Црне Горе у Њујорку Жељко Стаматовић и чланови Кабинета предсједника Владе који су у Делегацији наше земље на 73. засиједању Генералне скупштине Уједињених нација.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?