Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић са челницима Свјетске организације: ЦГ почива на принципима на којима су засноване УН, зато на нас можете рачунати

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се на крају 73. засиједања Генералне скупштине Уједињених нација са највишим званичницима Свјетске организације – генералним секретаром Антониом Гутерешом и предсједницом Генералне скупштине Маријом Фернандом Еспинозом Гарсез.

Поновивши снажну посвећеност наше земље поштовању темељних принципа и снажењу улоге Уједињених нација као једине палтформе на којој је могуће одбранити заједничке вриједности за које се залажемо предсједник Марковић је истакао да је Црна Гора утемељена управо на принципима на којима почивају Уједињене нације.

„Ми смо држава мултивјерског и мултинационалног склада. Црна Гора је мала земља, али држава са визијом. У Црној Гори имате искреног партнера за реформе које сте започели. На нас, стога, можете рачунати“ – рекао је премијер на састанцима са највишим званичницима УН.

Највиши званичници Уједињених нација су се захвалили предсједику Марковићу на подршци реформама УН, а посебно, како су нагласили, на конструктивној и стабилизирајућој улози Црне Горе у региону Западног Балкана.

Предсједник Марковић је оцијенио на састанцима да је сарадња наше земље и цијелог система УН у протеклом раздобљу, а поготово од обнове црногорске независности, била драгоцјена за Црну Гору, поготово за процесе снажења наших институција и капацитета.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Састанцима су присуствовали министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић и шефица Сталне мисије Црне Горе при Уједињеним нацијама проф. др Милица Пејановић Ђуришић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?