Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе о резултатима ЦГ економије: Испуњавамо најављено – високе стопе раста значе нова радна мјеста и бољи стандард грађана

Премијер Душко Марковић оцијенио је да јуче објављени званични резултати према којима је црногорска економија у ИИ кварталу 2018. расла стопом од 4,9 одсто, што је највише и региону и међу највишим стопама раста у Европи, потврђује кредибилност и одлучност његове Владе да се посвети расту економије, отварању радних мјеста и бољем стандарду грађана.

„Та добра вијест ме овдје обрадовала. Раст наше економије у 4,9 у ИИ кварталу је међу највећим стопама раста у Европи. Мислим да само Ирска, Малта, Пољска и Молдавија у овом тренутку имају веће стопе раста. Ова стопа раста је највећа у Региону. Она потврђује кредибилност наше политике, одлучност ове Владе и моје напоре да се посветимо економији, њеном расту, отварању радних мјеста и бољем стандард. Стопа раста од 4.9 одсто и њена структура говори да имако позитивна кретања у укупној економију, у свим секторима“ – рекао је премијер у Њујорку одговарајући на питање Телевизије Црне Горе на крају засиједања Генералне скупштине Уједињених нација.

Предсједник Владе је рекао да резултати показују раст у више области – пољопривреде стопом од 8,8 одсто, индустријске производње стопом изнад 25 одсто, грађевинарства преко 35 одсто, трговине стопом од 4,4 одсто и турима стопом од 13,6 одсто.

„Оно што ме посебно обрадовало је да смо имали у овом периоду већи извоз него увоз и то у заначајном поценту. Дакле, испуњавамо оно што смо рекли грађанима: да ће наша економија да расте по убрзаним стопама, да ће те стопе раста бити одрживе, да оне неспорно доводе до нових радних мјеста, а, сасвим сам сигуран, у догледно вријеме, и до бољег стандарда наших грађана“ – рекао је премијер у Њујорку.
 
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?