Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио министра унутрашњих послова и директора УП: Добри резултати потврђени и високим степеном повјерења грађана у полицију

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu



Предсједник Владе Душко Марковић примио је поводом Дана унутрашњих послова министра Мевлудина Нухоџића и директора Управе полиције Веселина Вељовића.

Честитајући сјутрашњи празник свим припадницима полиције и Министарства, предсједник Владе изразио је задовољство податком да је у првих девет мјесеци ове године расвијетљено 72 одсто почињених кривичних дјела и истакао да су одлични резултати Министарства унутрашњих послова и Управе полиције потврђени и континуираним високом степеном повјерења како јавности тако и грађана у полицију и њен рад.

„Ово је потврда да постоје јасно дефинисани приоритети и да је полиција посвећена свом послу. И то даје резултате“ – констатовао је премијер Марковић. Добијам информације да је сарадња и размјена података са Интерполом, Еурополом и партнетрским службама на високом нивоу, а Црна Гора је у том контексту примјер у региону и шире. Предсједник Владе је додао да је очигледно да су недавним кадровским промјенама у полицији обезбијеђени боља мобилност и ефикасност, уз сарадњу са Тужилаштвом и другим државним органима, што је дало видљиве резултате нарочито у погледу борбе против организованог криминала.

Премијер је оцијенио да и у предстојећем раздобљу кључни приоритет система безбједности треба да буде обрачун са организованим криминалним групама. На састанку је констатовано да изазов представља и област трговине људима. Влада позива Тужилаштво да снажније доприноси активностима на кривичном прогону и процесуирању актера тих криминалних појава, са посебним акцентом на организаторе уговарања бракова и просјачења. Марковић је такође саопштио да су безбједност и сигурност основни задатак полиције, те да ће се приступити и одређеним организационим промјенама и унапређењима која треба да обезбиједе ефикаснију борбу против свих облика криминала.

Наглашено је да је Влада одлучна да на предлог Министарства унутрашњих послова обезбиједи највиши ниво материјално-техничких средстава за квалитетан и ефикасан рад свих сегмената система безбједности, укључујући и побољшање материјалног положаја запослених кроз рјешавање стамбених питања полицијских службеника и њихових породица.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?