Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обиљежавање Европског дана сарадње

Објављено: 02.10.2018. 18:12 Аутор: КЕИ
У сриједу, 3. октобра, у Бијелој, низом пригодних активности под мотом „Бојимо будућност заједно“, обиљежиће се Европски дан сарадње.

Догађај се реализује у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020.

Догађај ће отворити представници програмских тијела из Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине: замјеница главног преговарача и Национална координаторка за Ипу Ивана Глишевић Ђуровић, директорица Агенције за регионални развој Републике Хрватске Стелла Арнери, помоћница директора Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине Вијећа Министара Босне и Херцеговине Зара Халиловић и замјеница директора Дјечијег дома Младост Марела Савић.

Дан европске сарадње обиљежиће се манифестацијом посвећеном регијама Европе које заједнички спроводе пројекте прекограничне сарадње и тиме доприносе рјешавању питања животне средине, друштвених, економских и других развојних изазова у пограничним подручјима. Даном европске сарадње посебно се указује на користи и позитивне резултате програма и пројеката територијалне сарадње.

Овогодишња тема Дана европске сарадње је промовисање културних различитости и промишљање о будућности Европске уније. У оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска-Босна и Херцеговина-Црна Гора 2014-2020, овогодишња прослава посвећена је дјеци и младима те њиховом доприносу изградњи Европске уније, као и изградњи будуће сарадње Хрватске, Босне и Херцеговине те Црне Горе. У програм осликавања зидног мурала уз стреет артисте и укључиће се и домови за дјецу и младе из Дубровника, Мостара и Херцег Новог (Бијела), како би на забаван и едукативан начин уважили различитости које нас спајају и заједнички осликали нашу будућу сарадњу.

Догађај се организује у Дјечијем дому „Младост“ у Бијелој, с почетком у 10:30 сати.

Позивамо медије да испрате догађај.

Више информација о Европском дану сарадње у Херцег Новом можете пронаћи на службеној страници ЕЦД-а хттпс://www.ецдаy.еу/web/евент/херцег-новис-арт-цолонy/

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРИСТУПАЊУ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?