Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Подршка бржој ЕУ интеграцији Црне Горе значајан подстицај за остале у региону

Објављено: 02.10.2018. 19:36 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
  
 
Služba za odnose s javnošću Подршка европских партнера бржем приступању Црне Горе Европској унији, на бази резултата реформи које спроводимо, представљала би убједљив доказ осталима у региону да је европска будућност Западног Балкана реална и достижна, саопштио је потпредсједник Владе Зоран Пажин на састанку шефова држава и влада земаља Западног Балкана данас у Женеви. 

Скуп лидера земаља региона под називом „Стратешки дијалог о Западном Балкану“ одржан је данас у Женеви у организацији Свјетског економског форума. 

„Веома је значајно за европску будућност, стабилност и просперитет читавог региона да Црна Гора, као држава која је далеко највише напредовала у усвајању европских правила и стандарда, добије адекватну подршку и у кратком року постане пуноправна чланица Европске уније,“ рекао је потпредсједник Пажин. 

Потпредсједник је указао да у Црној Гори постоји наглашен осјећај одговорности за улогу предводника процеса европских интеграција у времену када се готово све земље региона суочавају са озбиљним изазовима по своју стабилност и перспективу европског развоја. 

„У Црној Гори немамо дилему да је Европска унија најбољи цивилизацијски оквир за остваривање наших развојних амбиција и визије вишег квалитета живота наших грађана. Једнако тако сматрамо да Европска унија не смије занемарити Западни Балкан, ако жели да на темељима мира и просперитета до краја испуни своју историјску мисију изградње уједињене Европе,“ рекао је. 

Нагласио је да свако занемаривање Западног Балкана од стране Европске уније охрабрује утицаје деструктивних геополитичких амбиција, популизма и политичке демагогије, који пријете да озбиљно угрозе европску будућност региона.

Потпредсједник је подсјетио да је Црна Гора у потпуности усагласила своју вањску политику са Европском унијом и да већ дуже вријеме преузима и успјешно спроводи све обавезе које имају и државе чланице ЕУ у области заједничке европске вањске и безбједносне политике.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?