Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић: За неустајање приликом извођења химне казна од 300 до 2.000 еура

Влада Црне Горе је на данашњој сједници утврдила Приједлог закона о измјени и допунама Закона о државним симболима и Дану државности Црне Горе, којим се уводи обавеза локалних самоуправа и јавних установа да се застава стално вије на зградама у којима су смјештени ти органи и установе, као и обавеза устајања присутних лица приликом извођења химне Црне Горе.

„Уводи се обавеза јавних установа чији је оснивач држава односно општина да се застава стално вије на зградама у којима су смјештени ти органи и те установе. Такође у Приједлогу измјена и допуна закона уводи се обавеза устајања присутних приликом извођења химне Црне Горе као и одговарајућа казнена одредба уколико се прекрши овај члан закона. Казна физичким лицима за неустајање приликом извођења химне Црне Горе износиће од 300 до 2.000 еура“- саопштио је министар културе Александар Богдановић након сједнице.

Влада је на данашњој сједници усвојила и Приједлог закона о државним наградама.

Новим законом задржано је пет досадашњих награда с тим што је концепт истих промијењен, рекао је министар Богдановић.

„Његошева награда и награда Петар Лубарда убудуће ће се додјељивати за укупан стваралачки опус а не за једно дјело како је то до сада било прописано... Тринаестојулска награда и даље ће се додјељивати као годишња и награда за животно дјело, али су овим законом прецизније дефинисане различите области за које се може додијелити да би се избјегла досадашња пракса по којој је и ова награда претворена у награду за културу и умјетност, већ се садашњим рјешењем она додјељује и другим областима друштвеног дјеловања.“ – нагласио је министар културе истакавши да концепт награда Мирослављево јеванђеље и Октоих није мијењан.



СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?