Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио министарку Кнајсл: Аустрија има прилику да политику проширења ЕУ одржи живом, ЦГ спремна за отварање поглавља 27 и почетак затварања поглављā

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
Предсједник Владе Душко Марковић примио је министарку за Европу, интеграције и вањске послове Републике Аустрије Карин Кнајсл која је у званичној посјети Црној Гори.

Констатујући да двије државе његују добре билатералне односе премијер се захвалио Аустрији на подршци Црној Гори у процесу наше европске интеграције и констатовао да Аустрија као тренутна предсједавајућа Европске уније има прилику да одржи политику проширења живом.

„Желимо да у вријеме вашег предсједања Европском унијом задржимо добру динамику преговора – и отварања и затварања поглавља“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе додајући да је наша земља предала преговарачку позицију и да је спремна за отварање поглавља 27 – Животна средина као и за почетак процеса затварања поглављā.

Аустријска министарка је истакла да Црна Гора међу државама кандидатима има водећу позицију у процесу европског проширења и истакла да се увијек снажно залаже за третирање региона као интегралног дијела Европе, што он већ јесте. Министарка је потенцирала потребу јачања сарадње међу земљама у региону у процесу европских интеграција, и позвала Црну Гору да настави на путу реформи, у чему ће имати подршку Аустрије.

Предсједник Марковић упознао је министарку Кнајсл са одличним резултатима економске политике Владе као и са приоритетима у предстојећем раздобљу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?