Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић разговарао са предсједницом Скупштине Бугарске: ЕУ има прилику да на примјеру ЦГ покаже да је политика проширења жива

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   

Предсједник Владе Душко Марковић примио је предсједницу Народне Скупштине Републике Бугарске Цвету Карајанчеву, која борави у званичној посјети Црној Гори.

У разговору је обострано оцијењено да су билатерални односи двију пријатељских држава квалитетни и садржајни што потврђује чињеница да је у последње двије године уприличено девет узајамних посјета на највишем нивоу. Предсједници Марковић и Карајанчева оцијенили су да је у том контексту потребно уложити напоре на јачању економске сарадње и то посебно у областима туризма, пољопривреде и енергетике. 

Говорећи о европским интеграцијама предсједник Марковић се захвалио на континуираној подршци Бугарске нашој земљи али и цијелом региону. Премијер је оцијенио да Самит Европске уније и Западног Балкана одржан у Софији за вријеме бугарског предсједања представља историјски догађај.

„Европска унија и сада има прилику да на примјеру Црне Горе покаже да је политика проширења жива“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Предсједница бугарског парламента је нагласила наставак подршке Црној Гори у процесу наше европске интеграције посебно нагласивши да се Бугарска залаже за принцип регате и индивидуално вреднивање резултата.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?