Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе обишао нову дионицу пута Подгорица – Голубовци: Инфраструктуру развијамо да бисмо поспјешили економију и отварали нова радна мјеста

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Фото: Предсједник Владе Душко Марковић обишао булеварску саобраћајницу у Голубовцима (63.2 МБ)

Предсједник Владе Душко Марковић обишао је данас завршену дионицу нове саобраћајнице од Подгорице до Голубоваца, коју су финансирали Влада и Главни град и том приликом саопштио да су Влада и Главни град у претходне три године заједно у развојне инфраструктурне пројекте уложили више од 100 милиона еура, а да је договорено да у наредном периоду буде уложено 200 милиона.

„На овај начин смо не само унаприједили капиталну инфраструктуру Главног града, који ће даље ширити укупни развојни потенцијал, него смо омогућили и боље услове за живот грађана овога краја – Голубоваца. Одавде ће се за десетак минута стићи до самог центра града. Људи ће лакше долазити до својих кућа и имања. Дакле у центру наших инфраструктурних развојних политика јесте грађанин. Инфраструктуру развијамо да бисмо стварали боље услове за живот, да бисмо поспјешили нашу економију, отварали нова радна мјеста и нашим грађанима живот чинили комфорнијим и угоднијим“ – рекао је предсједник Владе.

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
Премијер је честитао Дирекцији за саобраћај и извођачу радова – компанији Бемаx на квалитетно изведеним радовима у рекордном року и рекао да ће већ сјура на сједници Владе бити верификован договор са Главниом градом о финансирању још два капитална пројекта које почињемо у овој години: система за пречишћавање отпадних вода чије финансирање преузима Главни град и Југозападне обилазнице коју ће у цјелости финансирати Влада.
  
„Идемо у нове инвестиционе подухвате и у нови инвестициони развој“ – поручио је премијер Душко Марковић.
Градоначелник Главног града Иван Вуковић захвалио се Влади на подршци инфраструктурним пројектима и рекао да ће одржати предизборно обећање да се до краја мандата у Подгорицу из свих праваца стиже модерним саобраћајницама.

„Након данашњег отварања ове дионице – ми смо корак ближе том циљу и ту се не заустављамо. Подгорица је данас велико градилиште“ – рекао је градоначелник Подгорице.

Завршена дионица од кружног тока за Аеродром до кружног тога „Обилазница Голубовци“ дуга је 2,6 км. Радови вриједни 4,7 мил еура (4.696.396,33) почели су у јануару, а завршени у октобру. Саобраћајница има четири траке ширине по 3,5 м, са обје стране бициклистичке и пјешачке стазе и раздјелни појас ширине 2 м. У саобраћајницу је уграђена инфраструктура: водовод, фекална и атмосферска канализација и јавна расвјета.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?