Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Плаву пуштена у рад јединица за физикалну терапију

Објављено: 10.10.2018. 21:45 Аутор: Министарство здравља
Јединица за физикалну терапију у Дому здравља у Плаву значајно ће унаприједити квалитет здравствене заштите у том дијелу Црне Горе, а отварањем те јединице, у коју је уложено 25 хиљада еура, запослена су два физиотерапеута.

То је поручио министар здравља др Кенан Храповић, на данашњем свечаном отварању јединице за физикалну терепију у Дому здравља „Др Бранко Зоговић“ у Плаву.

Храповић је казао да су Фонд здравства и Дом здравља Плав, у отварање јединице за физикалну терапију, уложили око 25 хиљада еура.

„Отворена су два нова радна мјеста и запослена два физиотерапеута, тако да ће становници Плава и околних мјеста добити у свом граду и ову врсту здравствене услуге, чиме се значајно унапрјеђује квалитет здравствене заштите у овом дијелу сјеверне регије“, рекао је Храповић.

Он је истакао да је кредит од 200 хиљада еура, за побољшање енергетске ефикасности, у завршној фази.

„Овдје тек почиње списак онога што је у посљедњих неколико мјесеци урађено у овој установи. Као што сви можемо да видимо, завршена ја ограда око Дома здравља, завршавају се просторије за медицински и комунални отпад и још низ других улагања укупне вриједности око 60 хиљада еура“, казао је Храповић.

Према његовим ријечима, радови на саобраћајници у оквиру Дома здравља, вриједни 62 хиљаде еура, требало би да почну наредне године.

„Улагало се и у здравствене станице Гусиње и Мурино, као и пункт Велика, али оно што је много важније, Мурино од понедјељка добија докторицу, а до краја године здравствена станица Гусиње добија доктора“, казао је Храповић.

Он је истакао да Влада и држава Црна Гора много раде на јачању повјерења у здравствени систем, „који прати брига о здрављу наших грађана“.

„Да резимирам, улагање више од 300 хиљада еура и четири нова радна мјеста - два физиотерапеута и два љекара. Нова радна мјеста, бољи квалитет здравствене заштите за наше грађане у мјесту боравка, и бољи услови рада за наше цијењене љекаре је политика Владе Црне Горе и ове државе“, навео је Храповић.

Директор Дома здравља „Др Бранко Зоговић“ у Плаву, Омер Шахмановић, казао је да се, када је ријеч о здравству, са улагањем неће стати и да ће ове године бити уложено 350 хиљада еура, а да је за наредну планирано 400 хиљада еура.

„Пројекти су на разматрању, раде се елаборати за здравствену станицу Мурино, здравствену станицу Гусиње и за Дом здравља. У протеклом периоду урађени су велики пројекти на нивоу општине Плав везано за здравство. Ово је још један напредак када је ријеч о унапређењу здравља“, казао је Шахмановић.

Он сматра да ће сви проблеми, прелазног карактера, бити ријешени и да ће „све бити на завидном нивоу“.

„Захваљујем на донацији и желим да кажем да ово не бисмо могли да остваримо да нисмо имали велику подршку и Министарства здравља и Фонда здравства Црне Горе“, истакао је Шахмановић.

Предсједник Општине Плав, Мирсад Бајрактаревић, сматра да Дом здравља у Плаву са здравствене периферије постаје здравствени центар, којем ће гравитирати становници других општина.

„То је велико задовољство, а задовољан сам због отварања нових радних мјеста и грађанима Општине Плав и Општине Гусиње пружићемо додатне здравствене услуге. Радују ме будући пројекти. Желим вам срећан почетак, даљи напредак и што више улагања“, рекао је Бајрактаревић.


Изјава министра здравља др Кенана Храповића

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?