Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сарадњом до успјешног здравственог туризма

Објављено: 11.10.2018. 19:47 Аутор: Министарство здравља
Влада Црне Горе предузима низ активности како би у наредном периоду Црна Гора била препозната као цјелогодишња туристичка дестинација, а један од првих корака ка том циљу је израда Стратегије развоја здравственог туризма, коју заједно припремају Министарство здравља и Министарство одрживог развоја и туризма, рекао је државни секретар Министарства здравља Милован Вујовић на Другом Инвестиционом форуму здравља и туризма Јадранске регије 2018, који се одржава у Загребу од 10- 12. октобра.
Ministarstvo zdravlja
Вујовић је казао да је битна синергија актера унутар националних граница, као и успостављање веза на међународном нивоу.
“Вјерујемо да је управо туризам важан инструмент регионалне сарадње и снажан катализатор економског напретка држава. Увјерени смо да ћемо кроз овакве заједничке програме, обезбиједити размјену мишљења, вриједних искустава и уједно стварати могућност за афирмацију потенцијала здравственог туризма Јадранске регије, као и унаприједити квалитет понуде, која ће бити додатни мотив за посјету туриста”, истакао је Вујовић.
Иницијатива за укључивање Црне Горе у Програм за развој регије Јадрана као здравствено туристичке дестинације предлаже приоритете и правце које треба имплементирати приликом креирања наредног финансијског оквира ЕУ како би се обезбиједило више инвестиција и новца у здравствени и туристички сектор. То укључује здравствену инфраструктуру - нове савремене болнице и медицинске центре различитих величина, такође, одмаралишта и насеља за старије особе, као и медицинске велнес центре.

Све ово би требало да помогне јадранској регији да буде узета као јединствена дестинација за све будуц́е туристе и госте који имају за циљ да дођу из медицинских и здравствених разлога.

Министарство здравља
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?