Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио представнике ППФ Групе: Обострани интерес за сарадњу поготово у областима дигиталне економије и саобраћаја

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
Предсједник Владе Душко Марковић примио је представнике ППФ Групе која је недавно купила компанију Теленор у Црној Гори и у више држава нашег региона.

У разговору са директором Телекомуникација у ППФ групи Ладиславом Бартоњичеком (Бартонíчек) и челницима Теленора у Црној Гори – предсједником Одбора директора Мајком Мишелом (Мицхел) и извршном директорицом Сандром Штајнер предсједник Марковић је исказао задовољство присуством реномиране групације на нашем тржишту и исказао пуну спремност Владе на сарадњу у ширењу пословања на остале области од обостраног интереса.

„Драго нам је да размишљате о ширењу бизниса у Црној Гори. У томе Владу немате као адресу, него као партнера“ – рекао је премијер.

Предсједник Марковић је упознао саговорнике са резултатима и приоритетима економске политике као и са нашим стратешким плановима истичући да Црна Гора представља повољан инвестициони амбијент који подразумијева конкуретну пореску политику, да је наша земља прошлогодишњим уласком у НАТО постала још сигурнија за инострана улагања те да Влада унапређује услове за убрзани развој нудећи инвеститорима повластице за ширење пословања.

Представници ППФ Групе су представили предсједнику Марковићу стратешке циљеве групације која послује широм Европе и Азије, запошљава више од 150 хиљада људи и која је у прошлој години приходовала више од шест милијарди еура.

ППФ Група је најавила даље унапређење сегмента телекомуникација у Црној Гори са циљем даљег ширења спектра услуга и раста прихода.

Заједнички је оцијењено да Црна Гора и ППФ група виде могућности за конкретну сарадњу посебно у даљем процесу дигитализације и јачања дигиталне економије у нашој земљи као и у областима опремања путне инфраструктуре електронским средствима и модернизације жељезничких превозних средстава.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?