Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић: Црна Гора нема листу непожељних политичких особа, Митрополит Амфилохије најавио извињење патријарха Иринеја

Црна Гора нема листу непожељних особа, саопштио је предсједник Владе Душко Марковић одговарајући на питање новинара на Жабљаку да прокоментарише данашњу изјаву српског патријарха.

„Нијесам имао прилике да чујем ту изјаву патријарха Иринеја. Она је очигледно сасвим другачија него што је била приликом његове претходне посјете“ – казао је премијер Марковић.

Предсједник Владе је казао да је добио позив Митрополије црногорско-приморске да буде данас њихов гост, али да се писменим путем захвалио јер због раније преузетих обавеза на Жабљаку не може да присуствује.

„Али сам се захвалио и у том писму поручио да очекујем да ће Иринеј повући своју изјаву и да ће се извинити Црној Гори и њеним грађанима. Разумијем ако је овако како сте рекли да је он то урадио, а у синоћном разговору с Митрополитом [Амфилохијем] добио сам најаву таквог приступа патријарха Иринеја“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Предсједник Владе је казао новинарима да Црна Гора нема разлога да погне главу када су у питању њен државни идентитет и достојанство.

„Нема разлога да се сакривамо пред вриједностима које имамо, а то је мултиетнички и мултивјерски склад у којем сви живе у миру, заједништву и солидарности. Када искључимо политичке интересе и политичку утакмицу. Вјерујем да је и патријарх Иринеј то разумио и да су поруке мира и суживота Црној Гори добродошле па и од патријарха Иринеја“ – рекао је предсједник Владе.

На питање новинара да ли постоје листе политичких личности којима је забрањен улазак у Црну Гору, како су то објавили неки медији, премијер Душко Марковић је одговорио одречно.

„Када буде било потребе за тим и када буду постојали оправдани разлози да такву листу конституишемо, она ће бити конституисана и нећемо је крити од јавности. Нијесмо припремали такву листу. Била су очекивања да ће је можда бити. Осим оних особа које су у криминалном миљеу и повезане с криминалом, који нијесу добродошло овдје, друге листе нема“ – рекао је премијер додајући да је у сваком случају Црна Гора одлучна да брани своје достојанство и дигнитет али првенствено демократским средствима.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?