Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић примио министра за регионални развоја Републике Косово Расима Демирија

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић састао се данас са делегацијом Министарства за регионални развоја Републике Косово на челу са министром Расимом Демиријем.

“Радује ме да смо се данас у овом саставу састали у Подгорици и што имамо прилику да разговарамо на тему регионалног развоја. Сматрам да је то још један корак приближавања и продубљивања сарадње између Црне Горе и Косова. Добри политички односи двије државе биће додатно унапријеђени када дође до боље економске и регионалне сарадње” – казао је Хусовић.

Потпредсједник Хусовић упознао је госте са тренутном политичком и економском ситуацијом у Црној Гори. Такође, упознао је госте са законским оквиром који се тиче политике регионалног развоја у Црној Гори, као и са усвојеном стратегијом регионалног развоја и акционим плановима за праћење реализације стратегије. Сва то је омогућило да имамо значајна улагања у инфраструктурне и развојне пројекте, првенствено на Сјеверу Црне Горе. 

“С' обзиром да је Црна Гора значајно напредовала у евро-атланским интеграцијама као и на пољу политике регионалног развоја, нудимо се да пренесемо своја искуства и да сарађујемо на свим пољима како би заједнички напредовали у тим процесима који су од великог значаја за обје државе” – истакао је Хусовић

Министар Демири је захвалио на топлој добродошлици и исказао задовољство што Црна Гора И Косово имају веома добре односе и као плод тих добрих односа дошло је до данашњег састанка.

“Ми смо ново министарство у Влади Републике Косово, и формирање министарства је произашло из реалне потребе уједначенијег развоја свих пет региона на Косову. У том смислу, спремни смо на сарадњу са вашим кабинетом као и са институцијама које се баве овим питањем у Црној Гори како би могли примјенити ваша искуства” – казао је Демири.

Министар Демири је упознао потпредсједника Хусовића са организацијом и начином рада министарства на чијем је челу као и са постигнутим резултатима оствареним у претходном периоду.

Саговорници су се сагласили да у наредном периоду посебан акценат треба ставити и на прекограничну сарадњу општина двије државе, гдје би се могли реализовати значајни пројекти из области културе и туризма посредством фондова Европске уније. У том смислу, договорено је додатно ангажовање које ће дати додатан подстицај локалним самоуправама да са више капацитета приђу заједничкој изради прекограничних пројеката.

Састанку је присуствовао и амбасадор Републике Косова у Црној Гори Скендер Дурмисхи.


Кабинет потпредсједника Владе за регионални развој

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?