Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЕК да препозна и вреднује резултате Црне Горе

Објављено: 18.10.2018. 00:49 Аутор: КЕИ
Црна Гора је одлучна да настави са добрим резултатима у процесу приступања Европској унији, и очекујемо да ће Европска комисија и државе чланице препознати и вредновати постигнути напредак, саопштио је главни преговарач Александар Дрљевић на састанку с амбасадором Ирске Петом Келијем.

Дрљевић је информисао Келија о статусу преговарачких поглавља и очекивању да европски партнери препознају спремност Црне Горе да отвори поглавље 27 – Животна средина.

KEI

„Свјесни смо да резултати у поглављима 23 и 24 условљавају даљи напредак државе и у осталим преговарачким поглављима. Вјерујемо и да Европска комисија препознаје позитивне резултате које биљежимо у преговорима, уз вредновање индивидуалних заслуга у процесу“, истакао је главни преговарач.

Амбасадор Кели је упознао Дрљевића са стањем у преговорима о изласку Велике Британије из ЕУ и указао на раст подршке заједништву ЕУ међу грађанима Ирске.

Истакао је да Ирска подржава политику проширења ЕУ, а да се Црна Гора својим резултатима истиче као предводник у европским интеграцијама. Похвалио је реформе које је Црна Гора спровела и истакао трансформативну моћ коју процес придруживања ЕУ има за цјелокупно друштво.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?