Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на редовном састанку са руководиоцима ПУ, УЦ и УИП: пуњење буџета стабилно, послато упозорење локалним самоуправама

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
           


Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас општинским челницима да се мора зауставити генерисање неоправданих трошкова који су производ неодговорности локалних самоуправа и њихових предузећа, јер се на тај начин угрожава одрживост државног буџета.

„Посебно ћемо пратити извјештавање и подношење рачуна од стране општина за додијељена средства по сваком основу, што је задатак за буџетске и инспекцијске органе“ – рекао је премијер Марковић на састанку са руководиоцима Пореске управе Миомиром Мугошом, Управе царина Владаном Јоковићем и Управе за инспекцијске послове Алијом Кошутом и њиховим сарадницима.

Пореска управа је извијестила да је у првих девет мјесеци наплаћено 781.177.940 еура пореза што је 36,5 милиона еура (5%) више од плана, а 104 милиона еура (15%) изнад остварења из истог периода 2017. године. Посебно је наглашено да је укупна наплата у периоду јун – септембар, односно током туристичке сезоне – износила 380.421.848 еура, што је 36 милиона еура изнад остварења из истог раздобља 2017. године.

Управа за инспекцијске послове је током туристичке сезоне – у периоду од 11. јуна до 31. августа – издала готово 8.000 прекршајних налога (7.908) којима су изречене новчане казне у износу од 2.762.274 еура. Највише прекршајних налога издато је у општини Будва – 2.077 налога на износ од 774.134 еура.

Констатовано је да су надлежне службе предузимале адекватне мјере на сузбијању сиве економије, да је тренд повећања наплате прихода добар те да се показало да су уз јачање контроле и додатне мјере ефекте дале и редовне координације са предсједником Владе. Закључено је да једини изузетак представљају локалне самоуправе.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем Милутин Симовић и министри економије и финансија Драгица Секулић и Дарко Радуновић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?