Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пројекат 1000+: Додијељени ваучери за 160 лица из приоритетне групе

Објављено: 19.10.2018. 18:36 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Грађанима који чине приоритетну групу данас је у Министарству одрживог развоја и туризма додијељен 160 ваучера кроз пројекат „1000+“, како би по повољнијим условима од тржишних ријешили своје стамбено питање.

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић уручио је ваучере самохраним родитељима којих је 116 у групи приоритета, затим ваучере за 10 лица са инвалидитетом, 17 домаћинстава која имају члана породице које је лице са инвалидитетом, 13 домаћинстава која имају дјецу са сметњама у развоју, 2 лица која су била дјеца без родитељског старања и 2 лица која су била жртве насиља у породици.

Истичући важност пројекта којим је до сада кров над главом обезбиједило 809 домаћинстава, министар Радуловић је истакао да је трећа фаза “1000+” пројекта најповољнија до сада јер нема учешћа код банака и каматна стопа износи 2,99.

“Вриједно смо радили на преговорима са инвеститорима, банкарима, нотарима И свима који су били укључени у пројекат јер нам је изузетно стало да помогнемо грађанима да ријеше стамбено питање. Прије свега вама који сте приоритетна група И којима данас с разлогом првима додјељујемо ваучере. Желим вам пуно среће у новом дому”, казао је Радуловић.

Он се захвалио партнерима у пројекту, ПРОЦОН-у, службеницима Директората за развој становања МОРТ-а, као и инвеститорима и представницима банака.

Подсјећамо да је за ваучере аплицирало 1054 грађанина, да Влада обезбјеђује 50 одсто средстава односно 10 милиона еура преко Банке за развој Савјета Европе, да у пројекту учествује пет комерцијалних банака И 39 инвеститора. Понуђено је 741 стамбена јединица.

Следећа додјела ваучера, осталим циљним групама, биће организована током наредне недеље. О тачном датуму јавност ће бити благовремено обавијештена.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?