Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Душко Марковић на Премијерском сату: Сваки километар пута, сваки метар нове жичаре и стазе, и друге инфраструктуре – јесте сигурна прилика за бољи живот и виши стандард

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
    
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић је одговарајући на питање посланика Ервина Ибрахимовића које се односило на задовољство динамиком реализације планираних пројеката Капиталног буџета за 2018. годину, који се односи на сјеверне општине Црне Горе, са посебним освртом на општину Рожаје, нагласио да су 41. мандат Владе обиљежиле интензивне активности на плану реализације важних инфрастуктурних пројеката на Сјеверу, предвођених изградњом ауто-пута, као најмаркантнијег грађевинског подухвата у историји Црне Горе.

“„Нема развијене Црне Горе без развијеног Сјевера“ – постала је максима наших свакодневних настојања да кроз обезбјеђивање услова за равномјернији регионални развој унаприједимо квалитет живота у свим дјеловима наше земље. Али исто тако, морамо бити свјесни да нема развијеног Сјевера без добре путне и туристичке инфраструктуре, која ће пробудити цијели регион у коме лежи више од половине природног богатства наше земље.” – истакао је Предсједник Владе.

Премијер Марковић је подсјетио да је из Капиталног буџета за 2018. годину скоро половина средстава, тачније 41,83%, односно номинално скоро 20 милиона еура планирано за реализацију 35 пројеката на сјеверу.

“Међу наведеним пројектима су ски центри на Бјеласици са колашинске, бјелопољске и мојковачке стране, Ски центар на Дурмитору, Ски центар на Хајли у Рожајама, и валоризација Ђаловића пећине у Бијелом Пољу. Имајући у виду Ваше конкретно интересовање за пројекте у општини Рожаје, дозволите да саопштим да је вриједност инвестиције Ски центра на Хајли 16 милиона еура, са планом да се заврши до краја 2022. године.” – рекао је Предсједник Владе.

Предсједник Владе Душко Марковић је изразио увјерење да ће сви пројекти планирани Капиталним буџетом за 2018. годину омогућити продужавање туристичке сезоне у Сјеверном региону, допринијети повећању броја и квалитета смјештајних капацитета, повезивању туристичког са осталим привредним секторима и у коначном, али и што је најважније – отварању нових радних мјеста.

“Сваки еуро потрошен у развојне пројекте, сваки километар пута, сваки метар нове жичаре и стазе, енергетске или комуналне инфраструктуре – јесте сигурна прилика за бољи живот и већи стандард, али и извјесна могућност за нова радна мјеста за све оне који желе да раде у Црној Гори.” – нагласио је Душко Марковић.


Транскрипт одговора предсједника Владе Душка Марковића на питања шефова посланичких клубова у оквиру Премијерског сата (wорд)


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?