Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Додјела ваучера циљним групама

Објављено: 25.10.2018. 18:05 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Друга додјела ваучера у оквиру треће фазе Пројекта „1000 плус“ биће организована у петак, 26. октобра 2018. године, у 12х у Министарству одрживог развоја и туризма. Министар Павле Радуловић додијелиће ваучере за 200 корисника и то 90 ваучера запоследним у јавном сектору, 50 младим брачним паровима до 35 година живота и 60 ваучера осталим кориницима.

Подсјећамо да је прва додјела била организована 19. октобра, када је 160 лица из приоритетне групе грађана добило ваучер. Након расподјеле ваучера приоритетној групи лица, преостала средства расподјељују се циљним групама и то:

− 40% корисницима чији је члан породичног домаћинства запослен у јавном сектору;
− 30% брачним супружницима код којих оба супружника имају до 35 година живота;
− 30% осталим корисницима.

Подносиоци захтјева који нијесу распоређени на ранг листу корисника, а испунили су услове јавног позива, сврставају се на листу чекања. Одлуком о ближим критеријумима и поступку додјеле дугорочних кредита физичким лицима ради обезбјеђења стана, односно стамбеног објекта за социјално становање, дефинисано је да ималац ваучера са одабраним понуђачем стамбеног објекта који је пријављен у Пројекту закључује предуговор о куповини стана. Ваучер важи 60 дана од дана издавања. Ако се ваучер не искористи за закључивање предуговора о куповини стана у предвиђеном року, корисник ваучера се искључује са ранг листе корисника, а први наредни корисник из исте циљне групе са листе чекања добија ваучер.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?